10 cai unice de a decora cu oglinzi

Indiferent de unde le puneti, oglinzile sunt o modalitate buna de a reflecta lumina, de a face statiul sa para mai mare, si de a deschide aerul unei camere. Iata aici 10 idei de a va decora casa folosindu-le.

Intr-o zona de afara

Aceasta oglinda da verandei de casa din Florida senzatia de camera completa, dupa modelul designerilor Courtney Coleman si Bill Brockschmidt. Un beneficiu suplimentar ar fi cel de a reflecta in timpul noptii lumina lumanarilor.

Inramatul cu rama unui tablou

Raftul semineului designerului Annie Brahler din orasul Illinois prezinta una din cele mai “extreme juxtapuneri” : o rama de tablou masiva, pusa inaintea oglinzii, impreuna cu coarnele de cerb colectate de copii acesteia in timpul excursiilor.

Pe dulapurile de bucatarie

Intr-o casa din orasul Brooklyn proiectata de Jonathan Berger, oglinzile de stil antic puse pe usile dulapioarelor da bucatariei o senzatie de deschis si de marire a spatiului. Faianta de granit si culoarea predomenanta de alb imperial da bucatariei dumneavoastra un aer aristocratic, dupa designul lui E. Stone.

Aranjamentul in stil de galerie

In sala scarii a casei lui Annie Brahler din Illinoi, lumina se joaca prin candelabrul danez si oglinzi asortate. “Este absolut grozav, dublezi pur si simplu spatiul”, afirma aceasta.

Pe geam

O oglinda poate provoca atragerea atentiei ochiului. Intr-un dormitor din Atlanta, designerul Kay Douglas a adaugat o oglinda octogonala de pe pita de sud, chiar in fata unei ferestre. ” Camera avea nevoie de o limita” , spune designerul. “Era aproape prea larga. Acea fereastra scoate padurea prea mult in evidenta, si aveam nevoie de ceva pe care sa ne aruncam priverea si sa faca dormitorul ceva mai intim.”

Oglinzi ca panouri pentru dressing

La oricare mansarda newyorcheza careia ii lipsea spatiul in dulap, designerul Steven Sclaroff adauga oglinzi dressingului. ” Este lovitura de bun venit al unui traditionalism mut, ” spune acesta. ” Arata ca si cum ai avea propriul dressing gigant.” Punand o oglinda inramata si taiata in mai multe panouri scade si din greutatea dulapului.

 

Oglinda ca mobila a baii

Designerul Carrie Hayden a luat dulapioarele proprietarilor casei si le-a conectat cu o masa de baie din oglinda pentru o inoire mai chic a baii. “E de moda mai veche decat vechimea Hollywoodului”, spune aceasta. “Oglinzile pe mobila dau aspect antic, prin urmare au o imagine mai fina.”

 

Ca faianta

Designerul Benjamin Dhong a transformat camera de zi al unei case impozante din San Francisco inlocuind dulapurile cu o “eleganta relaxanta”  al unei canapele de catifea si oglinzi antice. Spatiul devine intim si discret cand pasiti in acesta- ” Parca te-ar provoca sa bei cockteiluri si sampanie, sa flirtezi si sa seduci, ” spune acesta. “Esti capturat, plutind in norul cu contur argintiu.”

Ca retus

In modesta ei casa din Alabama, construita in 1950, designerul Lindsey Bond a amplasat o oglinda langa patul ei pentru a ascunde o fereastra construita aiurea.

In cadrul unei usi

Dupa ce un client a redus dimensiunile unei case mai mici din New Jersey, designerul Kevin Isbell a gasit loc pentru canapeaua ei de 5 metri in living, amplasand-o langa perete in fata unei usi. Pentru a ” acoperi buba”, si-a atarnat oglinda vrajitoreasca din secolul 19 pe usa, dand impresia ca dupa aceasta chiar se afla un perete solid. “Camera de dupa usa este camera de zi, si ne-am gandit, de ce avem nevoie de doua usi pentru o casa asa compacta? ” spune acesta. “Am descoperit aceasta oglinda si ne-am dat seama ca este destul le mare pentru a acoperi cadrul usii. Te impresioneaza, iti deschide spatiul, si da stralucire.”

 

Urmareste-ne si pe Facebook

Social

Lasa un comentariu

© IdeiDesign.com
...