Amenajare iaz de gradina cu terasa

Amenajarea unui iaz de gradina cu terasa, poate fi o adevarata provocare mai ales cand ideile sunt divers impartite, noi va oferim cateva sfaturi practice pentru a spori farmecul bazinului sau al iazului din gradina ta.
Realizarea locurilor de relaxare pe terasele care par a fi suspendate deasupra apei si materialele precum lemnul (pentru terase si piesele de mobilier) si caramizile (la bordurile sau placarea bazinului de apa) pare sa fie o idee de exceptie. Aceste materiale, prin natura si culoare, sunt calde si odihnitoare.

Mobilierul te imbie sa te instalezi cat mai confortabil: fie sa savurezi un pahar cu vin bun, intr-o companie agreabila, fie sa te lungesti comod.. cu capul pe niste pernute decorative moi. Eleganta decorurilor vine si din armonia culorilor. Mizeaza in principal pe nuante naturale, precum cele de pamant, dar invioreaza-le cu tonurile florilor. Nu exagera, nu folosi o gama prea larga de culori: amenajarea ar fi mai vesela, dar poate pierde din stil.
iaz de gradina cu terasa

iaz de gradina cu terasa

Nu ezita sa folosesti pete de albastru, culoarea atat de relaxanta a cerului! In astfel de amenajari este potrivita pentru mobilier, ziduri si pernutele decorative care te imbie la odihna.

Apeleaza la farmecul odihnitor al florilor, fie in apa ori pe malul ei. Daca ai un iaz, il poti popula cu cat mai multe plante acvatice, iar daca dispui de un bazin limiteaza-te la un palc sau doua. Florile din jur se pot oglindi in apa sau pot forma un fundal prietenos.
Irisii, campanulele, ceapa decorativa, degetarutul sau ierburile unduioase sunt prezente foarte potrivite. Poti domoli putin formalismul unui bazin, daca gazonul din apropiere nu e tuns perie, ci lasat mai inalt, ca sa castige in naturalete.

Iaz de gradina cu terasa – Galerie foto

Odihna e deplina la umbra, nu in bataia soarelui, asa ca pune in cadru un arbore, eventual un mesteacan. Albul scoartei lui e asa de frumos, frunzele ii tremusa atat de delicat.. Daca vei lasa in terasa un gol prin care sa i se strecoare tulpina, ai plusat si la capitolul originalitate. Nu uita nici de amanuntele mai tehnice. Ai grija ca lemnul sa fie de esente bine alese si atent tratat, ca sa reziste la agresiunile apei si ale timpului.

Urmareste-ne si pe Facebook

Social

Lasa un comentariu

© IdeiDesign.com
...