Amenajarea mansardei

Inainte sa incepi amenajarea mansardei trebuie sa te gandesti bine in ce doresti sa o transformi. Mansarda este des folosita ca spatiu de depoitare, insa la fel de bine poate arata si transformata intr-un dormitor, loc de joaca, office sau living. In functie de spatiu si de buget poti face din mansarda ta un loc de relaxare.

Pentru o mansarda amenajata corect trebuie sa avem grija ca fecare detaliu sa fie bine pus la punct, incepand cu elementele esentiale unei incaperi:

 • Luminozitatea
 • In general mansarda este luminata in mare parte natural, datorita ferestrelor mari care permit razelor de soare sa patrunda si-n cele mai intunecate colturi. Pentru a intretine atmosfera placuta din incapere alege cele mai inspirate perdele si draperii elegante si frumos colorate cu care sa-ti imbraci ferestrele. Si iluminatul artificial este important, cu ajutor unor corpuri de iluminat potrivite poti creea o ambianta placuta seara.

 • Incalzirea/Racirea
 • Ca in orice casa trebuie sa existe surse de incalzire si racire. Cum vara este mereu sufocant de calda, un aer conditionat este ideal sa avem in mansarda sau macar un ventilator. In ceea ce priveste caldura ar fi bine sa alegeti sa instalati calorifere legate la centrala.

 • Podeaua
 • Depinde din ce este construita, ciment sau lemn. Daca vrei sa faca fata la activitatilor de zi cu zi s-ar putea sa fie nevoie de o ranfortare.

 • Accesul in mansarda
 • Poti creea o noua cale de acces la mansarda sau poti folosi scarile initiale.

  Tot mai multi proprietari aleg sa-si amenajeze mansarda intr-un spatiu de locuit, ca drept urmare al spatiului ce urma sa fie pierdut inutil si datorita elegantei aparte pe care o poate oferi aceasta.

  Ideea este ca puteti face din mansarda dumneavoastra un loc special de relaxare si confort sau de ce nu un spatiu intim unde sa va petreci clipele alaturi de persoana iubita. Daca v-ati gandit la un dormitor de vara, un pat plutitor este perfect. Restul accesoriilor si decoratiunilor vi le alegeti singuri in functie de decorul dorit. Important este sa fie un spatiu lejer in care sa va simtiti bine!

  Urmareste-ne si pe Facebook

  Social

  Lasa un comentariu

  © IdeiDesign.com
  ...