Flori si plante curgatoare de gradina

Florile si plantele curgatoare de gradina precum petuniile, muscatele, cercelusii, garofitele, calibrachoa sau verbena sunt cele mai favorite flori pentru decorarea si infrumusetarea exteriorului unei case sau gradini. Spre deosebire de alte soiuri, plantele curgatoare trebuie sa fie decorative prin flori. Frumusetea acestor ghivece pline cu flori curgatoare se reflecta din culorile intense ale cator mai multi boboci, o planta bogata in flori este superba.

Florile si plantele atarnate in cosulete dau viata si frumusete gradinii, terasei, balconului sau aleilor. Acestea reprezinta niste accesorii decorative esentiale spatiului din jurul casei.
Ghivecele suspendate sunt destul de grele mai ales cand pamatul lor este udat sau cand plantele se dezvolta si dau nastere florilor bogate si noilor lastari, de aceea este indicat sa le pozitionati doar in anumite locuri care prezinta siguranta in primul rand. Locurile bune pentru aceste ghivece sunt spre exemplu pe crengile rezistente ale copacilor, pe suporturile metalice din gradina ori pe balustrade si cornisele teraselor.

Decorarea cu aceste plante curgatoare cu flori poate deveni o procedura destul de dificila, primul pas consta in selectarea acestora. Iata cateva idei de plante curgatoare dintre cele mai cautate:

floare muscata curgatoare

 • Muscata curgatoare
 • Este o planta perena cultivata adesea in zonele reci, este printre cele mai cautate flori de vara, are frunze frumoase, rotunjite si usor parfumate. Se uda de cate ori este nevoie pentru a preveni ofilirea, cu pauza intre udari pentru a lasa pamantul sa se usuce, astfel riscati sa se imbolnaveasca de putregaiul cenusiu de la prea multa umiditate. Se inmulteste prin butasi.

  floare cercelus fuchsia

 • Cercelus
 • Cercelusul este de departe cea mai frumoasa floare curgatoare datorita frumuseti florilor sale. Prefera spatiile bine aerisite si usor umbrite, expunerea directa la soare ii arde frunzele si produce caderea florilor. Se uda seara sau dimineata devreme. Se inmulteste prin butasi. Putregaiul cenusiu care apare din cauza umiditatii prea mari si musculita alba sunt bolile si daunatorii care pot afecta cercelusul(fuchsia).

  floare petunie curgatoare

 • Petunia curgatoare
 • Este o planta anuala care nu necesita prea mare ingrijire insa are nevoie de multa apa mai ales in perioadele calduroase, de fertilizatori si sa i se indeparteze florile ofiite. Poate fi expusa la soare direct dar si la penumbra. Se inmulteste tot prin butasi ca e mai rapid fata de seminte, care ajung sa se dezvolte in 6 luni.

  Cateva idei si sfaturi despre cum sa decorezi gradina si terasa casei folosind aceste flori curgatoare:
  – Evita sa atarni plantele pe holuri sau in zone intens circulate, alege un loc retras si locuri inalte, astfel incat florile sa se dezvolte in voie fara sa provoace neplaceri.
  – Daca ai in gradina copaci rezistenti, cu coroana inalta, crengile joase ale acestora pot fi perfecte pentru sustinerea ghivecelor cu plante curgatoare.
  – Decoreaza aleile folosind suporturi mobile. Aceste dispozitive pot fi asezate de-a lungul potecilor, oferind un cadru plin de culoare si parfum.
  – Grupeaza plantele in functie de nevoile lor (apa, lumina) si nu amesteca in acelasi ghiveci doua flori care necesita conditii diferite de ingrijire si dezvoltare.
  – Inainte de a stabili locul ales pentru atarnarea ghivecelor asigura-te ca sunt destul de rezistente pentru sustinerea florilor.
  – Pe terase, verande si balcoane stau cel mai bine aceste flori, grupeaza mai multe cosuri intr-un rand si atarna-le de marginea plafonului. Te vei bucura intens de frumusetea si parfumul lor.
  – Pentru portiunile umbroase ale verandei alege sa decorezi cu ferigi curgatoare, iarna pot fi transferate in casa, impodobind camerele cu prospetimea lor.

  Urmareste-ne si pe Facebook

  Social

  Lasa un comentariu

  © IdeiDesign.com
  ...