Scari interioare – Sfaturi de amenajare si modele

Un rol important in design-ul casei dumneavoastre, fie ea veche(clasica) sau moderna, il au aceste scari interioare.
In amenajarile interioare, scarile de interior devin cel mai des elemente decorative cu un accentuat rol estetic.

Alegerea dimensiunilor, a formelor si a materialelor necesita atentie din partea dumneavoastra mai ales ca un astfel de accesoriu este destul de costisitor.
Materialele de alcaturire a scarilor de interior, trepte si balustrada, trebuie sa se integreze in decor si sa armonizeze cu mobilierul si restul obiectelor din spatiul de locuit.

Deci tineti cont de aceste mici amanunte si dati frau liber la creativitate pentru modelul de scari interioare care vi-l doriti.

Pentru amenajarea scarilor de interior, realizati un proiect prin care sa stabiliti locul in care urmeaza sa fie amplasate, dimensiunile scarii in functie de spatiul ales pentru decorare, forma si materialul din care vor fi confectionate.
schita scari interioare

Scari interioare – Sfaturi de amenajare si modele

Pentru a evita eventualele defecte in constructie este bine sa apelati la un specialist.

In primul rand, retineti ca inaltimea treptelor trebuie sa scada pe masura ce adancimea de pasire a scarii creste. Astfel spus: uma dintre inaltimea a doua trepte plus adancimea uneia trebuie sa fie constanta, valoarea acestei constante fiind, in general situata intre 60 si 70 cm.
Palierele intermediare trebuie sa ofere un punct de odihna celui care urca scara.
Numarul acestora este variabil si depinde de inaltimea totala dintre etaje. Este recomandat ca la o scara cu mai mult de 8-10 trepte, primele sa fie mai late decat celalalte, iar numarul acestora sa fie impar (1 sau 3).

Pentru interioarele decorate in stil traditional, rustic sau clasic, sunt preferate scari interioare din lemn. Pentru cele elegante si moderne este recomandat sa folositi lemnul forjat.
Balustradele pot fi confectionate din teava de inox, lemn masiv sau fier forjat cu ornament de lemn.

Cateva modele de scari interioare sunt:

-modelul treptelor plutitoare, biblioteca, spirala, tineret, multi-nivel, elegance si altele.
scari interioare plutitoare
scari interioare bibliotecascari interioare spiralascari interioare tineretscari interioare multi-nivelscari interioare elegance

Urmareste-ne si pe Facebook

Social

Lasa un comentariu

© IdeiDesign.com
...