Curatarea canapelelor

Curatarea canapelelor poate da batai de cap fiecaruia dintre noi, intrucat canapele sunt foarte pretentioase si usor deteriorabile, de aceea trebuie sa acordam mare atentie intretinerii lor.
Deoarece exista mai multe tipuri de materiale din care pot fi facute canapele (piele, stofa + alte materiale textile), ingrijirea si curatarea acestora difera in functie de material.

Daca detergentii speciali conceputi pentru curatarea canapelelor nu fac fata, ori nu ati gasit produsul dorit, puteti obtine rezultate bune prin combinatia mai multor substante, si astfel poti scapa de orice pata sau mirosuri neplacute.

Canapelele din piele ecologica sunt foarte sensibile, iar pentru curatarea acestora este indicat sa folositi un sapun de bebelusi care nu contine soda si apa, asta daca nu ati gasit produsul destinat curatarii canapelelor din piele ecologica.
Alta metoda de curatare a canapelelor de data asta din material textil este folosirea combinatiei de Fairy si putin Ace cu apa calduta, iar spuma rezultata o aplicati pe canapea folosind un burete de baie.
Altii merg pe mana produsului universal de la Vanish pentru curatarea canapelelor fotoliilor sau covoarelor.

Pentru a scapa de mirosurile neplacute care se impregneaza in canapele, fie ca sunt cauzate de animale sau de altceva, puneti intr-o sticluta apa cu otet apoi pulverizati pe suprafata afectata, iar mirosul va disparea in cateva zile.
curatarea canapelelor Curatare canapeleEste foarte important de retinut ca sunt si produse care pot afecta serios tesatura canapelei, iata care sunt cele pe care trebuie sa le evitati:

 • detergentii de vase sau de rufe, pot pata sau decolora tesatura.
 • solutiile de curatare care contin alcool (exp: solutii de curatat geamuri)
 • curatarea canapelelor din piele cu materiale abrazive
 • lichidele de curatare care contin acizi sau solventi deterioareaza canapelele din piele sau imitatie de piele
 • Pentru protejarea canapelelor ca sa nu fim nevoiti sa ajungem la solutiile de curatat, folositi huse speciale cumparate sau facute la comanda ori cuverturi din bumbac, astfel canapeaua ta va fi mereu ca noua.

  Urmareste-ne si pe Facebook

  Social

  Lasa un comentariu

  © IdeiDesign.com
  ...