Flori de apartament decorative si usor de ingrijit

In fiecare locuinta trebuie sa existe flori de apartament, o casa fara flori e ca si copacul fara frunze. Indiferent de locul in care sunt amplasate florile de apartament, important este ca ele sa iasa in evidenta. O floare frumoasa are nevoie de ingrijire si de un ghiveci pe cinste. Daca doriti sa aveti prin preajma minunatele flori de apartament, dar care sa nu solicite prea multa ingrijire si sa va bucurati din plin de fumusetea lor decorativa, aveti mai jos cateva exemple:

  • Flori de apartament: Craciunita
  • De obicei aceasta floare stufoasa creste in ghivece pana la circa 60 cm inaltime, iar tulpinile robuste ii poarta frunzele mari verzi care pot avea si pana la 18 cm in lungime. Pentru a creste frumos are nevoie de lumina puternica, temperatura scazuta (ziua sa nu depaseasca 21 grade C, iar noaptea 13 grade C). Asteptati sa se usuce pamantul pentru a uda din nou. Iarna, tulpinile i se orneaza cu flori micute inconjurate de bractee.
    Craciunita se cultiva intr-un pamant bine drenat, de cultura universal. Daca doriti sa mai infloresca odata, schimbati ghiveciul si taiati-i tulpinile pana la 15 cm. Apoi udati cat este nevoie si aplicati un ingrasamant de la inceputul lunii septembrie pana la sfarsitul lunii noiembrie. Cand planta infloreste nu se aplica ingrasamant.
    Noaptea lasati planta in intuneric complet pana la 14 ore, timp de opt saptamani, incepand de la mijlocul lui septembrie, si asigurati-i temperatura de 24 grade C in timpul zilei si 16 grade C pe timpul noptii. Daca ii cad frunzele, este din cauza luminii putine, surplusului de apa si a curentului.
    Inmultirea Craciunitei: Se recolta butasi din lastari la sfarsitul primaverii si vara devreme, care sa fie uscati inainte de plantarea in nisipul umed.

  • Flori de apartament: Ciclama
  • Ciclama este floarea care formeaza grupuri compacte de frunze in forma de inima, de culoare violet, inalte de 30 cm, care cresc dintr-un tubercul sub pamant. Florile apar in perioada octombrie – aprilie, cate una pe tulpina. Cand infloreste are nevoie de lumina puternica indirecta, iar dupa ce a inflorit lumina medie.
    In timpul zilei ciclama are nevoie de temperaturi intre 16-22 grade C, iar noaptea intre 5 si 16 grade C. Solul trebuie sa fie umed, in mod egal cu perioada de inflorire.
    Se cultiva in pamant de cultura universal, iar daca floarea se inghesuie schimbati ghiveciul cu unul mai mare. Aplicati ingrasamant de doua ori pe luna, din toamna pana-n primavara. Ciclama mai are nevoie de o perioada de racoare si odihna pentru a putea inflori din nou. Scoteti-le afara in umbra si culcati ghiveciul pe o parte, udati ocazional ca sa se mentina umede pana apar noile frunze.
    Inmultire ciclama: Semanati in septembrie semintele de ciclama si tineti-le la intuneric pana apar rasadurile, apoi pe timpul iernii tineti-o intr-un loc racoros dar luminos. Ghiveciul se schimba in mai.

  • Flori de apartament: Dracaena
  • Dracaena este o floare decorativa prin frunze, de talie medie, care seamana cu un palmier datorita pozitiei frunzelor din varful tulpinii si este o floare cu o cultivare usoara. Are nevoie de pamant cu substrat afanat si permeabil pentru a-i asigura dezvoltare armonioasa. Nu este pretentioasa din punctul de vedere al necesitatii de lumina, preferand semiumbra, tocmai de aceea fiind si cea mai preferata floare de apartament. In schimb are nevoie de apa constant, nu se lasa pamantul sa se usuce, iar apa trebuie sa fie la temperatura camerei. Temperatura potrivita acesteia este pe pana la 20 de grade C vara si iarna 10-12 grade C.
    Pentru a evita imbolnavirea Dracanenei tineti cont de cateva sfaturi: nu scoateti dracaena afara pe balcon, stergeti frunzele de praf si pulverizati apa, schimbati ghiveciul la 2 ani si aveti grija la udatul florii, prea multa sau prea putina apa duce la vestejirea frunzelor.
    Inmultirea dracaenei se face prin butasi din varful tulpinii sau din baza unde exista o ramnificatie care necesita ajustare.

  • Flori de apartament: Orhideea
  • Orhideele sunt printre cele mai dorite flori de apartament datorita frumusetii florilor sale care se gasesc intr-o varietate de culori: albastre, albe, portocalii, rosii si galbene care traiesc intre 1 saptamana si 4 luni, in functie de specie. Au nevoie de lumina pentru a inflori, cel mai bun loc unde sa tineti orhideea sunt pervazele. Ca sa va dati seama daca floarea are lumina suficienta frunzele trebuie sa fie de culoare verde deschis, daca lumina este insuficienta frunzele capata culoarea unui verde inchis. Se cultiva in ghivece transparente pentru ca radacina orhdeei are nevoie de lumina, iar pamantul trebuie sa contina ca substrat scoarta de copac.
    In ceea ce priveste temperatura, aceasta poate varia, daca va fi pozitionata pe pervaz va avea oscilatii de temperatura care o vor ajuta sa infloreasca. Udatul in exces duce la moartea celor mai multe orhidei de apartament. Este o floare care prefera o perioada de uscaciune si doua de umiditate. Se uda obligatoriu la un interval de 7 zile intre udari, altfel riscati ca floarea sa-si piarda turgescenta. Se uda considerabil pana apa ajunge si in farfurioara de sub ghiveci, insa apa ceea din farfurie se arunca dua ce a-ti terminat udarea.
    Orhideea se inmulteste prin pui. Dupa caderea florilor se pot forma pui pe tija florala, acestia se separa din momentul in care sunt bine dezvoltati si au radacine de peste 8 cm. Noile orhidei pui se planteaza in substrat.

  • Flori de aparatament: Cactus
  • Cactusii sunt acele plante bulbucate, groase, cu tulpina tepoasa care retin apa, deasemenea au forme si dimensiuni variate. Au nevoie de lumina foarte puternica, intr-un cuvant de soare direct. Temperatura optima pe toata durata anului este cea a camerei, 18 grade C vara si 4 grade C iarna. Udati cactusii din belsug in perioada de la sfarsitul lunilor martie si aprilie, apoi asteptati sa se usuce solul pentru a uda din nou, folosind din ce in ce mai putina apa pana in decembrie, cand cactusii nu se uda aprope deloc pe timpul iernii. Tineti cactusii in vase de lut cu drenaj bun, intr-un ameste de pamant cu putin nisip. Vara plasati plantele afara. Pregatiti-le pentru odihna din iarna pastrand pamantul uscat si la racoare. Daca nu se odihnesc pe timpul iernii cactusii nu ami cresc frumos, incepand sa chiar sa stagneze.
    Inmultirea cactusului: Se recolteaza butasii din tulpina sau frunze, replantati lastarii au cresteti plante noi din seminte. Orice cactus poate fi altoit pe un alt cactus, prin punerea partii inferioare taiate de pe unul dintre ei si pus pe varful taiat al celuilat, sau prin legarea stransa a acestora.

    Urmareste-ne si pe Facebook

    Social

    Lasa un comentariu

    © IdeiDesign.com
    ...