Cum sa inlocuiesti o fereastra

A angaja un profesionist pentru a-ti schimba ferestrele e destul de scump. Cu putin ajutor din partea unor prieteni, dar si cu un plan bine stabilit, veti vedea ca aceasta activitate poate fi foarte distractiva, precum si motivanta. Iata care sunt pasii pe care trebuie sa-i urmezi pentru a-ti schimba fereastra care te supara.

Prima data trebuie sa scoti fereastra existenta. Trebuie doar sa prinzi bine de fereastra, s-o deschizi si apoi s-o ridici cu o miscare brusca. Daca totul e in regula, va iesi imediat. Acum urmeaza sa scoateti si ramele geamurilor. Daca va uitati mai atent, veti observa ca pe toate partile ramei sunt cateva suruburi, pe care trebuie sa le desurubati.

Dupa ce ati scos suruburile acelea mari, care pareau ca nu se mai termina, apucati-va sa scoateti ramele. Cu ajutorul unui levier si a unei dalte, sectionati cele patru bucati ale ramei. La toate ramele veti gasi locul de imbinare intre parti si acolo trebuie sa insistati. Dupa cateva lovituri acestea se vor desprinde si vor fi destul de usor de scos din perete.

Curatati locul in care veti introduce noua fereastra. Asezati-o pe aceasta in locul celei vechi pentru a va asigura ca are dimensiunile corecte. Daca e putin mai mare, puteti sa folositi ciocanul pentru a castiga cativa mm. Daca e putin mai mica, nu e nici o problema, fiindca spuma poliuretanica se expandeaza foarte tare.

Dupa aceasta, aplicati silicon pe toata suprafata interioara a peretelui, pentru a putea aplica o fasie de folie de plastic, preferabil mai groasa decat traditionalii saci de nailon. Nu lasati tubul de silicon din mana, fiindca aveti nevoie de el si pentru pasul urmator. Aplicati in fiecare din colturi un strat generos, pentru ca fereastra sa aiba sustinere pana cand veti infileta suruburile.

Ok, acum ridicati rama cea noua si fixati-o, incepand cu partea de jos. Dupa ce ati fixat-o iar siliconul a inceput sa-si faca treba, luati doua suruburi si infiletati-le in partea de sus. De ce in partea de sus?! Fiindca in felul asta nu vei risca sa se rupa fereastra din partea de jos, fiindca si gravitatia lucreaza pentru tine.

Celelalte suruburi trebuie infiletate de sus in jos, asadar urmatoarele trebuie sa intre in partile lateral si doar la sfarsit in partea de jos.

Acum trebuie sa verificati daca rama este fixata foarte bine si, nu in ultimul rand, drept. Foloseste o cumpana pentru a verifica acest lucru. Daca rama nu e dreapta, poti sa insurubeti sau sa desurubezi mai mult, pana obtii rezultatul dorit. Este bine ca aceasta sa fie dreapta, pentru a nu se deschide mai mult decat e nevoie si, in cazuri extreme sa se si sparga geamul.

Urmatorul pas este sa umpleti locul dintre perete si rame. Asa cum am spus si mai devreme, cel mai usor mod este sa folositi spuma poliuretanica. Aceasta intra in absolut toate locurile posibile si izoleaza extraordinar.

Acum atasati fereastra la rame si asteptati ca spuma sa se usuce. Dupa cateva zile puteti sa taiati excesul de spuma si sa porniti procesul de tencuire.

Chiar daca pare un proces destul de laborios, faptul de a-ti inlocui una sau mai multe ferestre poate deveni o activitate distractiva, dar si plina de satisfactii. De aceea va doresc sa iesiti din starea de confort si sa hotarati singuri soarta ferestrelor dumneavoastra.

 

Urmareste-ne si pe Facebook

Social

Lasa un comentariu

© IdeiDesign.com
...