Amenajarea locuintei in stil indian

decor indian in casaCultura si arta indiana este recunoscuta in lume datorita unicitatii si istoriei sale diverse si colorate. Daca faceti parte din cei care au inclinatii spre arta indiana privind amenajarile interioare, va prezint cateva sfaturi utile care va vor ajuta sa obtineti o locuinta cu accente si accesorii indiene, fara sa fiti nevoiti sa va deplasati pana in India pentru asta. Folosind doar cateva mici “artifii” specifice stilului indian poti creea atmosfera dorita.

Design interior in stil indian – Galerie foto

Aveti grija la selectarea produselor de vopsire si a nuantelor potrivite. Daca cautati o anumita vopsea care sa reflecte o anumita tema, asigurati-va ca se potriveste si cu restul decorului din casa.
In general camerele camerele indiene sunt foarte primitoare, redau acel sentiment de familiaritate prin folosirea culorilor de pamant pentru pereti si alte accesorii. Pentru pereti cat mai reusiti, folositi o panza pentru a-i drapa si apoi ii vopsiti, pentru a evita exfolierea vopselei. Peretii nu trebuie sa fie incarcati de culori, alegetile pe cele mai deschise, ca de exemplu bejul si galbenul care pun in evidenta foarte bine mobilierul.

Pentru cei care doresc un living specific stilului indian, mobilierul pictat, lacuit cu accente de portocaliu, bej sau chiar negru precum abanosul din care sunt confectionate majoritatea obiectelor si accesoriilor indiene + scaune joase, aduc cu siguranta aerul specific indian. Rattanul este iarasi foarte des folosit in interioarele indienilor, la fel si sculturile cu motive florale.

Alte materiale pe care le puteti include in casa dvs ca fete de masa, perdele sau perne decorative sunt ikatul si songketul care sunt confectiomate din fire de aur si argint. Aceste elemente fiind esentiale in decorul si arta indiana.
Statuetele din lemn se numara printe cele mai utilizate accesorii in casa indienilor, acestea avand valoare spirituala care semnifica prosperitate in unele zone din india. Statuetele infatiseaza doar animale sacre precum cainele si bizonul.
Si obiectele din ceramica sunt la mare cautare pentru decorarea incaperilor.
Vasele din lut ars, pictate ori simple joaca un rol functional dar si estetic intr-o bucatarie. La fel si borcanele cu diverse condimente expuse la vedere sau ghoivecele cu plante naturale.

In dormitor patul face diferenta, iar pentru o abordare indiana este important ca acesta sa fie confectionat numai din lemn masiv si accesorizat cu perne decorative si lenjerie cu imprimeuri. Patul cu baldachin este insa cheia intr-un dormitor indian, este perfect pentru zilele calde fiind confectionat din materiale vaporoase, tine racoare.

Corpurile de iluminat recomandate sunt cele confectionate din hartie colorata cu abajur, rachita sau bambus.

Urmareste-ne si pe Facebook

Social

Lasa un comentariu

© IdeiDesign.com
...