Casuta din copac in forma de ou

Asistentul de IT si tamplarul Joel Allen a nutrit visul de a crea o casa facuta din materiale organice si prietenoase cu mediul inconjurator in padurile pe care le iubeste atat de mult din zona Whistler, Columbia Britanica, Canada. Visul lui a devenit realitate dupa ce s-a intalnit cu doi prieteni care sunt arhitecti la inceput de cariera de curand si care i-au pus paie pe foc in calea lui de a crea o casuta de copac unica, in forma de ou, cunoscuta astazi ca si Cabina de Weekend HemLoft.

Locatia ideala a fost stabilita dupa o calatorie de luni intregi in a gasi copacul perfect pe bucata perfecta de teren. Fara a detine suma necesara de a cumpara o proprieteate, Allen a riscat in a se baga in spatiul padurii publice; acesta isi aminteste “Gasirea locului perfect pe pamant inalt nu a fost asa usoara, am avut de tinut cont de o lista intreaga de lungi conditii, cel mai important fiind de a fi la o distanta rezonabila de strada, cu toate acesta, departe de vazul si auzul traficului uman. O alta conditie a fost greu de respectat, insa avea o importanta prioritara: forma oului trebuia sa se potriveasca mediului inconjurator si sa fie in proportie cu copacul. Nu mi-am putut explica exact aceasta chestiune dar m-am gandit ca imi voi da seama cand voi vedea locul potrivit.”

Dupa ce afacerea in care era implicat a cunoscut o inflorire imbucuratoare, Allen a inceput procesul construirii secrete, care a durat multi ani.

Trei ani dupa ce a terminat proiectul, Allen a dorit sa impartaseasca frumusetea casutei din copac cu lumea, dar devreme ce era construit pe un copac al spatiului public nu era proprietatea lui si statea la risc mare si posibilitatea de a fi daramata de oficiali, insa deocamdata, ramane in siguranta in padure.

Urmareste-ne si pe Facebook

Social

Lasa un comentariu

© IdeiDesign.com
...