Culoarea dormitorului

Alegerea culorii potrivite pentru dormitor poate da multe batai de cap. Inainte de a o face, trebuie sa-ti pui urmatoarele intrebari:

Care sunt culorile tale preferate?

Care sunt culorile care te fac sa te simti in largul tau si te relaxeaza?

Ce nuante iti dau o senzatie de bine?

Iar daca nu reusesti sa vii cu un raspuns care sa te multumeasca pe deplin, ia in considerare urmatorul lucru:

Atunci cand esti in mijlocul naturii, simti ca nu ai nici o grija si te integrezi perfect?

Daca raspunsul e afirmativ, inseamna ca trebuie sa te indrepti catre nuante calde, precum verde, maro sau nuante ale acestora.

Apoi, mai exista si cei care se simt cel mai bine in preajma oceanului sau a marii. In acest caz, cele mai inspirate culori sunt nuantele mai aprinse sau mai sterse de albastru, precum si acel verde inconfundabil specific intinderilor mari de apa.

Te simti excelent atunci cand te afli in spatii vaste? Atunci culorile catre care trebuie sa te indrepti sunt acelea deschise, care fac incaperile sa para ca sunt mult mai mari.

Daca esti o persoana care prefera spatiile mici, calduroase, poate ca un maro inchis sau un verde masliniu este alegerea cea mai buna.

 

Odata ce-ai stabilit care este aria in care te invarti, e timpul sa alegi cu adevarat culoarea sau nuanta care te avantajeaza.

Iata o clasificare succinta a culorilor si a modurilor in care acestea iti impacteaza viata de zi cu zi:

Rosul: este o culoare calda, folosita des pentru a da un aer romantic incaperii. Desi e putin cam mult sa-ti vopsesti toata camera in rosu, poti sa folosesti o nuanta pe un loc care nu e in centrul atentiei.

Desigur, poti sa iti indrepti atentia si catre draperii, iar combinatia de rosu si auriu e una mai mult decat reusita. De asemenea, merita sa incerci si mixul de alb cu rosu, negru si rosu, precum si alte nuante, de la rosu aprins, pana la roz fad.

Indiferent de modelul pe care-l alegi, fii sigur ca o asemenea culoare va fi cel putin indrazneata.

Albastru: nu e de mirare ca reprezinta una din cele mai folosite culori pentru dormitor. In primul rand fiindca e o culoare care calmeaza si indeamna la relaxare, indiferent de intensitate sau nuanta.

Ceea ce e mai frumos e ca albastrul poate fi accentuat cu ajutorul altor culori, precum:

– Mov: folosit in extremitati pentru a trasa o granita intre nuante, poate avea un efect excelent.

– La fel pot fi folosite nuante de rosu, galben sau chiar verde.

– Desi nu prea pare sa fie solutia, un maro inchis poate adanci senzatia de relaxare, daca nu e folosit din abundenta.

Galben: asa cum am spus, e o culoare calda, care poate fi folosita foarte frumos in combinatie cu alte culori puternice.

Verde: pe langa albastru, verdele este poate cea mai intalnita culoare pentru un dormitor, tot datorita capacitatii sale de a calma si transmite o stare de relaxare.

Bej sau alb: exista sute de nuante cuprinse intre aceste doua culori si cu putina imaginatie puteti gasi ceea ce va defineste.

E clar ca a trecut vremea in care toti peretii erau albi, doar pentru ca era mult mai simplu si mai ieftin. Acum toata lumea constientizeaza rolul pe care culorile il joaca peste tot unde mergem.

Urmareste-ne si pe Facebook

Social

Lasa un comentariu

© IdeiDesign.com
...