Cum sa scoti petele de pe lemn

E absolut normal sa se intample. Aveti un invitat care da peste un pahar iar tot lichidul se varsa pe masa care nu e protejata decat de produsele de curatat pe care le folosesti de obicei. Asadar pata intra in lemn si pare ca nu o vei scoate niciodata. Inainte sa apelati la solutii foarte scumpe, iata cateva sfaturi care ar putea sa te aduca la rezultatul dorit.

In primul rand, trebuie sa stiti daca masa e facuta din lemn solid sau din furnir. Acest element e foarte important pentru a determina urmatorii pasi. De exemplu, daca e lemn solid, iar pata a patruns foarte adanc,trebuie sa folositi un slefuitor. Daca masa e facuta din furnir, exista destule sanse sa nu reusiti sa o reconditionati deloc.

Dupa ce ati stabilit tipul lemnului, testati produsul intr-o zona care nu iese in evidenta, fiindca nu vreti sa agravati problema si mai mult. Tineti minte ca daca e vorba de un obiect vechi, valoarea acestuia poate scadea destul de mult daca nu rezolvati problema intr-un mod profesionist.

Si acum trecem exact la procesul de eliminare a petelor. Pentru inceput, incercati sa frecati locul vizat cu ceara de lemn. Daca pare ca nu obtineti vreun rezultat notabil, treceti la urmatorul pas.

Folositi alcool etilic, pe care il puteti gasi in magazinele de specialitate. Ideea principala este sa lasati moleculele alcoolului sa patrunda in stratul de lac.

Si acum, o metoda din popor care pare sa dea rezultate de fiecare data. Amestecati ulei de masline cu scrum de tigara, pana obtineti o substanta gelatinoasa. Frecati insistent pana cand pata dispare.

Daca nici aceasta metoda nu da roade, incepeti sa luati in serios posibilitatea de a apela la un specialist sau chiar de a achizitiona o masa noua.

 

 

Urmareste-ne si pe Facebook

Social

Lasa un comentariu

© IdeiDesign.com
...