Parchetul este pardoseala potrivita pentru camera copilului

parchet camera copiluluiParchetul este pardoseala potrivita pentru camera copilului deoarece acesta are tendinta de a se juca mereu pe jos. Coloreaza, scrie, construieste pe jos, avand nevoie de cat mai mult spatiu unde sa se desfasoare, iar biroul sau patul sunt prea mici pentru activitatile lor ample. Este foarte important ca ca suprafata podelei, si aici vorbim de parchet, sa fie cat mai rezistenta, ingrijita si sanatoasa cu putinta.

Fiecare podea din lemn este unica in felul ei, aceasta are grija ca atmosfera din camera sa fie primitoare si confortabila. Nu se incarca din punct de vedere electrostatic, este robusta si are proprietatea de a regla nivelul umiditatii din camera. Mentinerea curateniei in camera copilului este prioritara, parchetul este usor de ingrijit, praful se indeparteaza usor iar bacteriile nu reista mult pe aeasta suprafata. Pentru ca podeaua din lemn mentine caldura nu va fi nici un fel de problema daca cei mici stau descaltati pe jos.

Pardoseala din lemn a devenit foarte folosita la amenajarea unei incaperi, lemnul masiv are o durata de viata extrem de lunga, astfel ca va scuteste de schimbari prea dese ale pardoselii, iar in caz ca dupa cativa ani aspectul sau nu mai este asa cum ti l-ai dorit, exista posibilitatea de a-l rascheta pentru a-i oferi din nou luciul dinainte. Acest procedeu poate fi repetat fara probleme de cateva ori. Nu orice pardoseala este la fel de buna din punct de vedere calitativ, lemnul ales depinde de preferinta dar si de bugetul fiecaruia. Ideal ar fi sa alegeti intre lemnul de stejar, cel de fag sau de artar.

Parchetul laminat este mai sensibil si mai placut la aspect datorita luciului sau care pune in evidenta pardoseala dintr-o incapere. Se potriveste foarte bine intr-un living, dar este o varianta si pentru camera unui adolescent. Mare grija la tocuri sau mutatul mobilierului, il poate zgaria serios iar incet incet isi pierde din farmec. Totusi are si doua dezavantaje privind mai ales alegerea unui parchet laminat pentru camera copilului. Unu la mana nu mentine caldura, iar cel mic trebuie sa fie incaltat si sa se joace pe un covor mai gros cum ar fi cel de lan, iar doi la mana este acela ca laminatul este relativ zgomotos cand pasim pe el.

Prin joaca copii pot deteriora serios aspectul parchetului, pentru asta este bine sa aveti grija de el constant. Lemnul se trateaza cu un ulei special si se da cu lac (transparent mat, stralucitor sau colorat), iar cu ceara pentru a-l proteja mai bine impotriva murdariei si a umiditatii.

Modele parchet camera copii – Galerie foto

Daca nu v-ati decis inca ce pardoseala sa alegeti pentru camera copilului, va recomand cu placere parchetul. Ofera mai multe avantaje fata de gresie si are o durata de viata mai lunga, astfel copilul se va bucura de un stil de viata sanatos chiar si pe jos.

Urmareste-ne si pe Facebook

Social

Lasa un comentariu

© IdeiDesign.com
...