Pregatirea gradinii pentru primavara

gradina de primavaraPregatirea gradinii pentru primavara trebuie sa inceapa din luna Martie, si poate fi privita chiar o activitate amuzanta, utila care ofera satisfactie si recompensa in recolta de toamna.
Primavara este anotimpul perfect pentru lucrari de primavara in gradina.

Pregatirea solului este prima actiune de baza in toata afacerea cu gradinaritul, un sol sapat si aerisit dupa iarna grea care tocmai a trecut, este numai bun pentru a-ti planta apoi iarba, florile, legumele sau fructele.
Apoi curatenia este iarasi un lucru esential pentru gradina ta. Daca ai un gard viu este propice pentru el sa-l cureti si sa-l ingrijesti, la fel si in cazul gazonului, iarba trebuie tunsa si fertilizata.

Poti incepe insamantarea pamantului, indicatoarele pentru legume sunt indicate. Astfel vei sti unde se afla salata, rosiile, morcovii, cartofii, ridichile, etc. Iti poti creea chiar tu indicatoarele de legume prin improvizatie, bucati de piatra, stegulete metalice sau bete de lemn.

Canalele pentru scurgerea apei trebuiesc si ele curatate de frunze, crengi, gunoaie si alte resturi, asta ca sa nu fii surprins de o inundatie in gradina din cauza ploilor. Rasadurile se dezvolta bine doar in functie de curatarea terenului.

Daca gradina este micuta nu este un lucru bun pentru legumele care se catara. De aceea folosirea de recipiente rasturnate pare sa fie idea cea mai buna atunci cand nu dispuneti de prea mult spatiu. Rosiile se vor bucura sa creasca in aceste recipiente.Insa constructia unei gradini suspendate necesita vase rezistente, care pot fi tinute in aer umplute cu pamant si rasaduri.

Elimina buruienile clandestine care cresc pe langa plantele plantate de tine deoarece afecteaza cresterea lor. Prin aplicarea unui strat de compost pe teren vei mai rari cresterea si inmultirea acestor buruieni.
Transfera bulbii florilor care au iernat in ghiveci.

Taie toate crengile moarte sau rupte ale pomilor din gradina, înainte de venirea primaverii. De asemenea, reteaza ramurile trandafirilor inainte ca aceștia sa inmugureasca.

In momentul in care zapada s-a topit iar pamantul se faramiteaza cu usurinta este timpul plantarii legumelor timpurii. Cele mai intalnite culturi de plante timpurii de primavara sunt salata, mazarea, ridichile, ceapa sau varza. Plantarile timpurii sunt vulnerabile la inghet de asta trebuie protejate folosind folii, cutii de carton sau recipiente largi.

La cateva saptamani dupa toate aceste lucrari in pregatirea gradinii pentru primavara va aurma adevarata munca, deci uneltele pentru gradinarit trebuie sa-ti fie la indemana pentru sapat, greblat, udat, tasat si etc.

Tu ai inceput pregatirea gradinii pentru primavara?!

ingrijirea florilor din gradinagradinarit
lucrari in gradina
insamantarea pamantuluigradinarit
gradina suspendata

Urmareste-ne si pe Facebook

Social

One Response to “Pregatirea gradinii pentru primavara”

  1. cezara says:

    IMAGINI DIN GRADINI SUSPENDATE .F FRUMOS .

Lasa un comentariu

© IdeiDesign.com
...