Schimbarea directiei de deschidere a usii

In mod normal, usile ar trebui sa se deschida spre dreapta. De asemenea, manerul trebuie sa fie amplasat in asa fel incat sa fie folosit cu mana dreapta. Daca sunt folosite corect, usile se deschid in interiorul camerei. Daca aceasta este mica, se poate schimba directia de deschidere, pentru a da impresia de spatiu mai mare. Pentru a schimba o usa care se deschide in interior intr-una pentru exterior, folositi urmatoarele sfaturi:

 

– Scoateti yala, doar daca aceasta e una care se poate incuia. E destul de usor, avand in vedere ca aveti de desurubat doua, maximum 4 suruburi.

– Delimitati zona in care noua yala va fi pusa.

– Scoateti usa din balamale, pentru a le lasa pe cele de pe toc libere. Scoateti-le pe acestea cu ajutotul unei bormasini sau a unei surubelnite, desi e putin mai laborios.

– Acum scoateti si balamalele de pe usa. Cel mai bine ar fi sa aveti pe cineva care sa va ajute, dar daca nu, se gasesc metode s-o fixati undeva, in asa fel incat sa duceti treaba la bun sfarsit.

– Marcati zona in care veti fixa noua yala. Aveti grija sa aiba aceleasi coordonate ca si atunci cand era in partea cealalta.

– Dupa ce ati fixat yala, concentrati-va asupra balamalelor. La fel, acestea trebuie fixate milimetric, la fel ca inainte. Daca totul e corect, usa se va fixa fara nici o problema.

Acum normal ca va intrebati ce sa faceti cu gaura ramasa in usa. In primul rand, treuie sa o astupati cu bucatele de lemn, cat mai ingramadite, pentru a nu lasa foarte multe spatii libere. Dupa asta, aduceti-le la nivelul usii, dupa care slefuitile ori cu banda abraziva, ori cu aparate specializate. Acum tot ce va ramane e sa va ganditi la noua culoare a usii!

 

 

Urmareste-ne si pe Facebook

Social

Lasa un comentariu

© IdeiDesign.com
...