Stilul victorian

In cele ce urmeaza am sa va vand(gratis) o serie de ponturi folositoare pentru a-ti schimba radical casa, intr-un stil conscacrat, cel victorian:

In primul rand, amesteca nuantele si culorile in toate modurile posibile, insa ai grija sa nu cazi in kitch. Acestui stil i se potrivesc foarte bine nuantele de mov, rosu si verde. Si daca stam si ne gandim putin, realizam ca intr-o camera aceste se pot impleti foarte bine.

Adauga scaune sau fotolii colorate in modul pe care l-am expus mai sus si care sa aiba materiale din consacrate acelor vremuri, precum matasea, inul sau canepa. De asemenea, lemnul lustruit lasat la vedere nu este nici el de neglijat.

Apoi, atentia noastra se muta pe mese. Pentru a da un aspect victorian oricarei incaperi, toate piesele trebuie sa fie in totala concordanta, fiindca celĀ  ai mic detaliu poate distruge tot. Iar cand vorbim de orice tip de masa, nu putem sa negam faptul ca atentia cade, de cele mai multe ori, exact in acest punct. De aceea este recomandat sa se foloseasca modele incrustate sau gravate, din bambus, rotunjite la capete, etc. Si pentru a le pune si mai mult in lumina, asezati o veioza sau o lampa in centrul sau chiar subĀ  masa.

Draperiile au si ele un cuvant de spus si daca ne amintim de castelele din copilarie, cu siguranta ne vor veni multe idei.

Un alt must sunt portretele, pictate daca se poate, foarte vechi, ale unor rude apropiate sau ale unor personalitati.

Si cum altfel putem sa autentificam un astfel de stil fara acel ceas mare, asezat intr-un punct de interes major.

Sfaturi sunt nenumarate, insa ceea ce trebuie sa se stie despre stilul victorian esta ca, pe cat este de frumos si ademenitor, pe atat de usor poate fi dus in extrema cealalta, kitch-ul fiind o posibilitate reala.

Urmareste-ne si pe Facebook

Social

Lasa un comentariu

© IdeiDesign.com
...