Top 5 in trendurile de decorare al americanilor

Din camera mare pana la birou, designerii impartasesc noile tendinte in materie de stil american. Iata aici unele din cele mai bune idei de design american.

Culorile indraznete

Fiind indraznet cu culorile nu inseamna a imprastia culori peste culori de dragul de a fi colorat. Noul gen american are sensibilitatea dramatica al unui artist distrugand un kaleidoscop, transformand aglomeratia de culori intr-un turn de forma. “Culoarea improspateaza elementele traditionale,” spune designerul Miles Redd, care s-a straduit asupra unui look vibrant in camera de zi al unui apartament din Manhattan. “Cand iei un element de mobila si pui un alt element neobisnuit deasupra lui care este tipic dar sofisticat, pare mai modern si mai americanesc.”

Cand zidurile au inceput sa fie eliminate intre bucatarie si camera de zi, ne-a fost pus la dispozitie un spatiu vast in care nimeni nu dorea sa stea. In cele din urma , cativa designeri ca Myra Hoefer, care este responsabila acestui spatiu confortabil din California, si-a dat seama ce ar merge pentru o camera grandioasa. Solutia?

Impartiti-o in mai multe zone mici, intime care se separa prin functie dar sunt conectate vizual.

Cel mai recent trend in designul bucatariei? Un loc comfortabil si amenajat, ca acesta, dupa designul lui Steven Gambrel. Este o combinatie a locului pentru pranz cu cel al cinei, cu tente de cafenea si sala de cocktailuri fuzionate. Confortabila si versatila, este destul de informala pentru mese primitoare cu familia, chic pentru petreceri, si un loc irezistibil de a sta cu prietenii ore in sir. “Mi-a placut ideea de a crea o zona de cina unde scaunele nu sunt multe si ingramadite si unde te poti intinde pe spate,” spune Gambrel.

Partea sensibila a modernismului

Alungati ascutitul, severul si opresivul industrial. Incercati latura sensibila a modernismului. E inca vorba de linii drepte si forme geometrice pure, dar pentru a obtine aspectul dorit, folositi materiale organice, detalii facute la mana, si o asemanare vizibila intre interior si exterior. Modernul cald, precum aceasta bucatarie a arhitectului Cary Tamarkin si al designerului Suzanne Shaker este tactila, senzuala si captivanta.

Un mix profesionist de stiluri de design

“Eclecticul” este un cuvant prea folosit care a ajuns sa insemne o notiune talmes-balmes. Designerul Tom Scheer a adunat si imprastiat un mix in camera de zi al unei case de coasta, amestecand mobila antica cu cea moderna. Acesta reprezinta un aranjament coerent de stiluri diferite si perioade care arata ca si cum totul a fost colectat progresiv in timp, dar inca are un aer de improvizatie. Este sensul unei vieti adevarate fiind traite.

Urmareste-ne si pe Facebook

Social

Lasa un comentariu

© IdeiDesign.com
...