Usa de la intrare – Modele de usi si importanta acestora

Usa de la intrare este elementul important pentru fiecare locuinta, felul in care arata si materialul din care este construita, spun multe despre casa omului.
Rolul unei usi exterioare nu este numai acela de a permite intrarea si iesirea noastra dintr-o casa, este unul dintre principalele elemente decorative care isi pun amprenta pe aspectul oricarei locuite.

Deasemenea usa de la intrare nu se alege dupa ureche, daca ai o casa clasica, rustica sau traditionala nu poti alege o usa moderna din metal sau sticla, o usa din lemn in combinatie cu sticla merge mult mai bine.
Iar pentru casele moderne, gama de usi exterioare este larga, poti alege din foare multe modele de usi, de la metal pana la plastic sau alte materiale noi aparute pe piata.

Culoarea usii are si ea un rol important in designul extrior al casei. De la culori tipatoare gen: rosu aprins, portocaliu strident, verde lime pana la culori deschise: roz bonbon, albastru deschis sau culori neutre: gri, alb, negru.
Indiferent de e culoare va alegeti sa vopsiti usa, aceasta trebuie sa se asorteze cu aspectul si culoarea casei.

Cand ne gandim la usa de la intrare, trebuie sa tinem cont de siguranta noastra si de o izolare buna.
Cu cat sunt mai groase si mai dure placile, mai stabile balamalele si cadrele si mai sigure mecanismele de la incuietoare cu atat mai mult se poate spune ca usa ofera o securitate mai mare.
O izolare foarte buna a usilor de la intrare economiseste costurile la icalzire si ne fereste de galagia si zgomotele din exterior.

Unii oameni aleg usa din lemn deoarece are o durata de viata lunga, exprima caldura si se asorteaza cu celelalte usi din lemn din interior, dar se imbina perfect si cu metalul si sticla. Desigur din cauza conditiilor meteo, lemnul se degradeaza, asa ca este important sa fie ingrijit mereu ca sa poata pastra frumusetea din prima zi.

Usile din metal sunt preferate de altii, se potrivesc oricarei constructie, moderne sau clasice, au o mai buna si lunga durata de viata fata de usile din fibra de sticla sau lemn, sunt un bun izolator fonic cat si termic dar trebuie mare atentie la montajul acostora, ca sa nu aveti parte de alte “surprize”.

Asadar, cand vorbesti de calitatea unei usi, vorbesti in primul rand despre cel care a fabricat usa si de felul in care a fost montata.

Important este ca usa de la intrarea in locuinta sa iasa in evidenta!
usa

usaintrarecasausi intrare

usa din lemn si sticla cu arcada

usa exterioara moderna

usa exterioara

usa inox pentru vila

usa din lemn

usi

Urmareste-ne si pe Facebook

Social

Lasa un comentariu

© IdeiDesign.com
...