Cum construiesc un gratar de gradina?

gratar de gradina proiectSe apropie sezonul cald si vrei sa te bucuri de bucatele prajite la gratar chiar la tine in curte, dar nu ai un gratar de gradina?
Iti poti construi unul foarte simplu, si aici ma refer la un gratar de gradina clasic de caramida, trebuie doar sa ai un proiect bun, materialele si sculele necesare si putina pricepere. Pana la constructie este foarte important si unde vei plasa gratarul, de regula cauta un loc umbrit, langa o sursa de apa si o suprafata de 10 mp.

Cum construiesc un gratar de gradina?

Sa incepem cu inceputul. Constructia gratarului se realizeaza din caramida standard, deci asigurati-va ca aveti toate materialele si uneltele necesare pentru a incepe constructia.
Primul pas este executarea fundatiei, daca zona de plasare a gratarului este in panta, sapati pana aduceti totul la nivelul orizoltal perfect, apoi turnati placa de ciment. Dupa ce s-a uscat placa de ciment, incepeti sa ziditi primul rand de boltari care vor alcatui perimetrul constructiei.
Apoi este randul cofrajului, care il faceti folosind scanduri, iar pentru laterale, placaj, pentru a-l putea indoi pe semicerc. Cand vine randul placarii incepeti de dimineata ca sa fiti siguri ca terminati pana seara, deoarece aceasta treaba se face dintr-o bucata. Peretii se zidesc prin asezarea caramizilor in succesiune astfel incat rosturile verticale sa fie decalate cu jumatate din lungimea caramizii, iar pentru o mai frumoasa prezentare a gratarului, lasati 2 cm spatiu intre fiecare caramida.
Cand mortarul s-a intarit se perie caramizile si se rotunjesc rosturile. Hornul trebuie sa fie destul de inalt pentru asigurarea tirajului natural. Amplasarea gratarelor este ultima actiune pe care o facem in construirea unui gratar de gradina.
Pentru un aspect cat mai frumos al gratarului, caci poate avea si functie decorativa intr-o gradina, nu doar functionala, exista pe piata un lac care da stralucire speciala si evidentiaza coloritul caramizilor.

Gratar de gradina

Dupa toate acestea probati noul gratar pentru a fi siguri ca functioneaaza conform planului. Daca hornul lucreaza si scoate fum, atunci totul este bine executat.
Mai multe despre gratare de gradina aici.

Urmareste-ne si pe Facebook

Social

Lasa un comentariu

© IdeiDesign.com
...